Problem with text

Forums Desktop Info Problem with text

Tagged: 

Viewing 12 reply threads
  • Author
    Posts
    • #2708 Reply
      AvatarPatrice

      Hello Glenn,

      I have some problems on Windows 10 and Windows Server 2019 with some text not displaying.

      For example, COMMENT=color:%White%,style:iwb,text:Remote Desktop
      show an empty line.
      (%White% is correctly defined before)

      I’m using version 2.4.1 .

      I also have a problem with address (%8) in RDS item. The IP address is displayed in binary format, not decimal with dots.

      Regarsd,

      Patrice

      0
    • #2709 Reply
      GlennGlenn
      Keymaster

      you should try defining the color directly in the item, try a different color.

      I’m guessing when you say binary you mean the hexadecimal ipv6 address. As far as I can tell there’s nothing I can do about that. If a ipv6 address is available, Windows returns that instead of the ipv4 address.

      0
    • #2724 Reply
      AvatarPatrice

      Hello,

      I tried your suggestion for the text color. Same result.

      For the IP address, the text displayed is the Unicode caracters represented by the numbers of the IP address.
      IPV6 is disabled.

      Regards,

      Patrice

      0
    • #2729 Reply
      GlennGlenn
      Keymaster

      can you post a screen shot?

      0
    • #2740 Reply
      AvatarPatrice

      Screenshot :

      Regards,

      Patrice

      0
    • #2742 Reply
      AvatarPatrice

      This is the link for the screenshot, since it’s not displaying correctly.
      https://ibb.co/7V2YKP9

      0
    • #2743 Reply
      GlennGlenn
      Keymaster

      I see the problem. What release and language of Windows 10 and 2019? Any other interesting things about the host Windows?

      0
    • #2755 Reply
      AvatarPatrice

      Hello Glenn,

      The server is Windows Server Standard 2019 Standard Edition 1809, x64, French, running in a virtual machine.
      The workstation is Windows 10 Professional build 1909, x64, French running on a HP laptop.

      Regards,

      Patrice

      0
    • #2756 Reply
      AvatarPatrice

      Hello again,

      I have checked on a 2008R2 server, in french too.
      The problem is the same.

      Regards,

      Patrice

      0
    • #2759 Reply
      GlennGlenn
      Keymaster

      I installed the French language on my 2019 Standard 1809 x64 VM (took ages!) but it still shows correctly. I can’t think of what it might be at this point.

      Ideas:
      Check the ini file is UTF-8.
      Try a reduced ini file.
      Try a different language.
      Anything else you can think of.

      Attachments:
      0
    • #2761 Reply
      AvatarPatrice

      Hello,

      The problem of empty lines is comes from the language file.
      (french.ini)

      The text is present when i remove it from the configuration file.

      The problem with the ip address is still present.

      Regards,

      Patrice

      1+
    • #2764 Reply
      GlennGlenn
      Keymaster

      aahh! good find! I’ve raised a bug to fix that. That leaves the rds item…

      0
    • #2775 Reply
      AvatarPatrice

      Hello Glenn,

      Thank you for your reply.

      For the address, here is my guess :
      My client IP address for the RDS session is “172.16.1.72”
      On my keyboard, when i press ALT+0172 in notepad , the first character of my screenshot is displayed
      and when i press ALT+0072 , the last character of my screenshot is displayed.
      So i suppose that the client IP address is returned as a binary value, and is not converted to decimal data before display.

      Regards,

      Patrice

      1+
      • #2776 Reply
        GlennGlenn
        Keymaster

        Apparently I was taking the Microsoft documentation at it’s word. It turns out it’s incorrect. Anyway, it’s now fixed. Thanks for your help!

        Attachments:
        0
Viewing 12 reply threads
Reply To: Problem with text
Your information:




Do NOT follow this link or you will be banned from the site!